Písmeno n
Dobrý den,mám
problém se dvěma měřiči Shelly 3EM v dílně.
Jeden z nich měří konkrétní stroj, kde je elektroměr přímo v elektřině. skříň stroje.
Zpočátku to vůbec nefungovalo, dokud se elektrikář nepokusil otočit transformátory na napájecích vodičích opačným směrem než v návodu a už se to projevuje, i když mám podezření, že zobrazená spotřeba je podezřele nízká, ale to zjistím až po dlouhodobém sledování.
Druhý mám na měření celé dílny u hlavního jističe a dělá mi problém, když mám zapnuté jen PC, led osvětlení atd., ukazuje spotřebu 300 - 500W a jednu fázi v mínusových hodnotách, když zapnu stroj, který bere třeba 3,5KW, ukazuje mi celkovou spotřebu kolem 1,5KW a náhodně jednu nebo dvě fáze v mínusových hodnotách. Může mi někdo poradit, co s tím? Elektrikář neví, co má dělat, říká, že je to správně zapojeno. Používám mobilní aplikaci Shelly Smart Control. Měřič ve stroji mi ukazuje například spotřebu 3,3 kW, kterou mám v jedné místnosti, a ve druhé místnosti mi druhý měřič ukazuje sotva 1,5 kW celkové spotřeby a 2fázové nebo 1fázové mínus. Mohl by být problém s aplikací? Budu rád za jakoukoliv radu či pomoc.